Започва новото документално предаване на bTV - bTV разказва“. Сватбената традиция

...
Започва новото документално предаване на bTV - bTV разказва“. Сватбената традиция
Коментари Харесай

„bTV разказва“: Традицията „писана невяста“ и пътят на една жена от влюбването до старостта

Започва новото писмено предаване на bTV - „ bTV споделя “. Сватбената традиция „ писана невяста “ и пътят на една жена от първото влюбване до старостта са сюжета на първия филм от новата поредност. Гледайте я всяка неделя от 16 ч. 

Негов създател е журналистът Радиана Божикова, а излъчването е всяка неделя от 16 ч.

Автор на предаването е репортерът Радиана Божикова. 

„ В първия сезон обещаваме да си отворим необятно очите, ушите, сърцата и да се оглеждаме за всичко, което се случва към нас, за местата, хората. Навсякъде се крие по една история и се надявам да съумяваме да стигнем до нея, с цел да може да я разкажем феновете “, сподели тя в предаването „ Тази неделя “.

Снимка: bTV

Поредицата стартира с първата история, наречена „ Бесленските булки “ - три дами от пиринското село Беслен, на границата на България с Гърция, всяка от оито е била „ писана невяста “.

Авторите на кино лентата „ Бесленските булки “ описват за срещите си с жителите на село Беслен

„ Срещата с тези дами в действителност беше интимна. Те до болежка бръкнаха в душичките си и обратно в спомените си, животите им въобще не са били леки. Това беше съкровено допиране до преживяванията, през които са минали като дами, майки и съпруги. Не е елементарно човек да се разкрие по този метод и съм им доста признателна, че ни позволиха толкоз “, разкри Радиана Божикова. 

Снимка: bTV

Освен журналиста Радиана Божикова, авторският състав включва операторите Добромир Иванов, Борис Пинтев и Александр Осиченко, режисьорите по монтаж Адриана Алексиева и Александра Табакова. Графичният дизайн на продукциите е дело на Витали Варадинов.

Снимка: bTV

Истории ще има и оттатък България, като едни от тях ще бъдат от Китай.

„ Предстоят няколко серии от Китай, бяхме там преди два месеца. Беше много забавно. Китай е толкоз цветна страна, случват се доста неща. Има доста забавни истории, уповавам се част от тях феновете да ги видят за първи път “, сподели операторът Добромир Иванов.

Не пропускайте документалната поредица „ bTV споделя “ всяка неделя от 16 ч. по bTV.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР